April 11, 2018

Pasha - mitte ainult pühadeks

Just sellisele järeldusele jõudsingi - pasha on ju nii hea asi, et selle söömist võib ka muul ajal harrastada. Enne ma üldse ei teadnudki, et tegemist niivõrd mahlase ja mõnusa maiusega on. Ikka oli kuskilt meeles, et kipub see kohupiim kuidagi kuiv ja maitsetu olema. Vale puha, leidsin hea retsepti ja raudselt teen seda sellel aastal veel. Mm, mandlid, sidrunikoor..

3 muna
2 dl suhkrut (või lihtsalt silma järgi natukene)
400-500 g kohupiima
2 dl vahukoort
100 g võid
1 sidruni koor ja mahl
mandleid, kuivatatud puuvilju

 Löö vahukoor kergelt vahtu. Sulata või. Klopi segi  munad ja suhkur, lisa kohupiim, sulavõi ja vahukoor. Kuumuta kastrulis u 5 minutit 70 kraadi juures. Kui pole toidutermomeetrit, siis jälgi lihtsalt, et segu keema ei läheks. Võta segu tulelt, lisa sidrunikoor, sidrunimahl ja hakitud pähklid jms lisandid. Jäta jahtuma. Voorderda sõel marliga, aseta anuma kohale. Kalla segu sõelale ja jäta üle öö nõrguma. Raskuseks võib pashale lisada taldriku. Järgmisel päeval kummuta pasha taldrikule ja kaunista. Mul lõppversioonist pilti pole, aga kasutasin konservvirsikuid ja mandleid.

No comments: