February 15, 2018

Aasiapärane juurikakaste

 Mul üks teine blogis kajastatud aasiapärane toit (see supp) on siiani vahel menüüs, nüüd leidsin tugeva kandidaati supile lisaks. Originaalis otsisin krõbeda kana jaoks retsepti ja leidsin selle nami-namist. Peale esmast katsetamist leian aga, et iga kord ma seda hullu praadimist küll ette ei kavatse võtta. Kana tuli tärklisekattes praadides tõesti väga krõbe ja maitsev, kuid minu jaoks oli see ikka liigne mässamine ja õli pritsis igale poole. Niisiis arvan, et kui on vastav tunne, siis argipäeval sobib lihtsalt kastmesse tavaliselt praetud kana lisada või üldse välja jätta. Siit tuleb mugandatud versioon, kanata + lisasin sügavkülmast hoopis rohelisi ube juurde:

Vaja läheb:
õli
1 sibul
2 paprikat
1 tl hakitud ingverit
1 spl tomatipastat (see vänge kraam, mis tuubist tuleb)
2 spl valgeveiniäädikat
2 spl suhkrut
5 spl sojakastet
5 dl puljongit
2 spl kartulitärklist
serveerimiseks riisi

Haki sibul, paprika ja ingver. Prae sibul õlis, lisa paprika ja ingver ning prae veidi veel. Sega juurde tärklis ning ülejäänud kastmeained ja puljong. Kuumuta, kuni kaste on paks.

No comments: