April 26, 2016

Gluteenivaba oabrownie

Raske südamega panen selle geniaalse retsepti kirja ilma pildita.. Aga luban, et järgmine kord, kui uuesti küpsetan, proovin ikka koogi fotole püüda.

Sõbranna alles hiljuti kurtis, et kui on kuskil mingisugune retseptikirjeldus, et hea ja tervislik, ei saagi aru, et asi "päris" pole, siis võid ju seda alternatiivi närida, kuid kunagi pole see nii hea, et isu "päris" asja järele täielikult kaoks. See siin aga on midagi, mida süües mina küll ühegi teise šokolaadikoogi järele ei igatsenud. Tõsi, ta ei ole ka 100% šokolaadikook, sest banaanimaitse on tuntav. Aga selle maitset, mis koogile jahu asemel massi annab, ei ole üldse tunda - mustad oad!

400 g purk musti ube
2 küpset banaani
40 g kaerahelbeid
50 g mett
25 g võid
100 g tumedat šokolaadi
2 spl kakaod
soola

Sulata vesivannil šokolaad, mesi ja või. Kurna oad ja loputa külma veega. Pane köögikombaini oad, tükeldatud banaan, kaerahelbed, kakao, sool ja kalla üle sulašokolaadi seguga. Lase korralikult kombainis mass sodiks. Õlita vorm, vala mass vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit. Otse ahjust tulles on kook hea, aga tahkumine võtab aega. Üleöö külmas seistes võtab brownie õige tekstuuri ja saab lõigata ka.

P.S. Idee on pärit SIIT, kuid muutsin seda peale esimest katsetust enda maitsele vastavaks ja siis tuli õige värk.

No comments: