December 1, 2015

Fetamuffinid

 Need soolased gluteenivabad muffinid tulid mul nii hästi välja, et pidin juba eile uued tegema. Kui ei teaks, siis ei saaks arugi, et nisujahu kasutatud pole. Nimelt sain Prismast gluteenivaba jahu, Schär firmalt. Mõeldud oli see vist saia küpsetamiseks, 4 eurot kilo. Järgisin Nami-Nami lehelt saadud retsepti.

180 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl punet
soola, pipart
2 muna
50 g oliiviõli
150 g hapukoort
200 g fetajuustu
1 paprika

Haki paprika väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel munad, õli ja hapukoor. Maitsesta soola, pipra ja punega. Lisa vähehaaval jahu ja küpsetuspulber. Viimasena murenda sisse fetajuust ja paprika. Küpseta muffinivormides 200 kraadi juures 20 minutit.
Sellel aastal käivad minul ja Nicolal päkapikud. Jõulusokke ma ei salli ja jõulususse või üldse selliseid, kuhu mul väiksena päkapikk kraami tõi, ei suutnud kuskilt leida, nüüd on meil hoopis suured jõulukruusid.. Väga suur kodu kaunistaja vastavalt hooajale ma ei ole. Lisaks sellele päkapikuinstallatsioonile on esikus kuldsed jõulukellad uksepiida küljes ja elutoas teleka all on (võlts)kuuseokstest pärg, mille keskel on klaasist ümmarguses vaasis mõned kuuseehted. Kahtlustan, et kuuske meil ei tule, kuid mine tea, mis mõtted meil veel pähe tulevad. Kuhugi peaks ju need kingid panema..

No comments: