December 14, 2015

Apelsinimekiga hummus

Päriselt hummusefänniks sain ma alles nüüd, kui kodus on köögikombain. Blenderiga oli asi lihtsalt aeganõudvam, sest lõiketera on väike ja ei ulata igale poole, mis tähendab pidevalt lusikaga anumas surkimist, et ikka kõik läbi saaks mikserdatud. Huvitava maitsenüansi tavalisele hummusele annab apelsinigi tahini, mille sundolukorras Rimist ostsin (sest tavalist neil polnud) ja hiljem heaks ostuks osutus.

400 g purk kikerherneid
1 sidruni mahl
1-2 spl tahinit
2-3 spl oliiviõli
1 purustatud küüslauguküüs
sool, pipar, paprikapulber

Loputa kikerherned külma vee all, seejärel kõik koostisosad köögikombaini/blenderisse. Oliiviõli panna vastavalt enda eelistusele, kui vedelat või paksu hummust soovida. Serveerida juurviljadipina, röstsaial või maisikrõpsudega.

No comments: