November 2, 2015

Kõrvitsapüreesupp

Uudis on see, et mulle on pühapäevad meeldima hakanud. Alguses seostusid need mulle selliste tobedate päevadega, kui pidi uueks nädalaks valmistuma, vara magama minema, kontrolltöödeks õppima ja juba muretsema kooliasjade pärast. Hiljem muutusid need päevadeks, kui juba hommikul üles ärgates oli kerge nutuvõru suu ümber, sest õhtul peab jälle sadamasse minema.. Nüüd aga neid probleeme enam ei ole :)

Nüüd on pühapäev hoopis vaba päev, mida saabki puhkamisele pühendada, koos hea inimesega. Ja koristamisele, igal pühapäeva hommikul koristame - puhas ja korras kodu teeb mind rahulikuks. Vannis käin üldiselt samuti just pühapäeviti. Eilne oli veel seetõttu hiiglama tore, et meile tulid sõbrad õhtusöögile. Minu poolt oli laual kõrvitsapüreesupp peekoni ja röstitud kõrvitsaseemnetega, sõbranna tõi magustoidu. Selle koogi proovin lähipäevil järele ja õnnestumise korral postitan siiagi. Pilt on tegelikult sohk, sest vasakul on serveering tänasest toidukorrast ja paremal on pilt eilsetest lisanditest. Pärisretsept on pärit SIIT, tegin mõned muudatused.

700 g kõrvitsat
300 g lillkapsast
2 küüslauguküünt
1 sibul
parajalt värsket ingverit
400 ml kookospiima
600 ml puljongit
2 tl karripulbrit
soola, pipart, oliiviõli

Koori kõrvits ning tükelda see koos lillkapsaga kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks, kuumuta need poti põhjas õlis. Samal ajal aja puljong kastrulis kuumaks. Lisa karripulber potti, kuumuta veidi koos sibulaga. Seejärel lisa kõrvits, lillkapsas, puljong ja kookospiim. Hauta, kuni kõrvits on pehme. Püreesta saumiksriga või blenderis. Serveerimisel kasutasin eile röstitud kõrvitsaseemneid (pannilt oliiviõli ja paprikapulbriga korra läbi) ja peekonitükke, kõrvale leib ürdivõiga (toasoe või segatuna hakitud värske basiiliku, soola ja muude kuivatatud ürtidega, mida oma suva järgi panin). Külalised, ja ise ka loomulikult, sõid ja kiitsid!

P.S. Järgi proovitud - ka 500 g lillkapsast ja 500 g brokkolist saab hea supi, kui juhtumisi kõrvitsat saada pole.

No comments: