September 12, 2015

Mida teha hiigelsuure suvikõrvitsaga?

  •  2 korda suvikõrvitsakooki
  • suvikõrvitsalasanjet
  • suvikõrvitsarisottot
Praegu on kodumaiseid suvikõrvitsaid saada ning mõned nendest lausa nii suured, et esimese hooga ei hammusta läbi (hehe..) mida ühega peale hakata. Just sellise piraka mulle sõbranna andis ja neli rooga ma nädala jooksul ka valmis tegin. Keeksiretsept on kord juba blogis olnud ning see maitseb tõesti hea. Lasanje jaoks lõikasin suvikõrvitsast viilud ning ladusin need vaheldumisi hakklihaseguga (400 g hakkliha, 400 g tomatipastat, sibul, küüslauk, ürdid, lisaks vahele ja peale fetajuustu) vormi, mida hoidsin siis ahjus umbes pool tundi 180 kraadi juures. Kui teha just nii, ilma lasanjeplaatideta, saab gluteenivaba toidu, mis sügisõhtul mõnusalt kõhtu täidab. Risotto jaoks prae sibul võis, lisa õli ja suvikõrvitsakuubikud. 5 minuti pärast lisa riis ning hakka tasapisi lisama valget veini ja puljongit nii kaua, kuni riis on küpsenud ning alati jälgides, et vedelikku piisavalt oleks. Kõige viimasena sega hulka riivitud parmesan. Head isu!

P.S. Boonuseks smuutimõte: pool ananassi, 2 banaani, pool väga küpset avokaadot ja u 100-200 ml kookospiima.

No comments: