September 30, 2015

Gluteenivaba astelpaju-šokolaadikook

 Esimene katsetus riisijahust küpsetisega. Originaalretseptis oli muidu nisujahu, kuid mulle jäi mulje, et asendades sobib samuti hästi. Muutsin veidi koguseid, lõpuks jäi mul nii:

100 g võid
50 g suhkrut
2 muna
90 g riisijahu
40 g kakaopulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
75 g tumedat šokolaadi (peeneks hakitud)
50 g astelpajumarju (minul olid ise külmutatud)

Sellest kogusest ei oleks ma ka kõige parema tahtmise juures suurt kooki valmis teinud - minul jätkus 5 keskmiselt suurema muffini jaoks. Muidu kook nagu ikka: sulatatud võile suhkur ja muna, kuivained segada omavahel ning lisada jupphaaval. Viimasena lisandid (šokolaaditükid ja marjad). Küpsetasin 175 kraadi juures 15 minutit. Väljanägemiselt tulid sellised "kodused" :D maitse on tume ja tummine, mina palju suhkrut lisada ei armasta. Läheb kordamisele, kuid arvatavasti järgmine kord teen suurema koguse, kui külalistele pakkumiseks peaks minema.

No comments: