August 4, 2015

Kööginurk (kanakukeseenepada, toorjuustuõunahalvaamuffinid)

Kaks viimase aja õnnestunud katsetust, mis valmivad lihtsalt ja maitsevad hästi. Soolase roa retsepti sain Pereköögi Kokaraamatu teisest väljaandest, kuid kohandasin seda enda maitse järgi (õuna asemel pärlsibul jms nipet-näpet) ja muffinite omaga tulin täitsa ise lagedale, võttes aluseks kohupiimamuffinite retsepti.

Kogusest jagub neljale, kõlbab ka järgmisel päeval soojendada:
300 g kanafileed
300 g kukeseeni
veidi võid
1 porru
maitse järgi pärlsibulaid (u 15)
1 spl sinepit
2 dl puljongit
2 dl vahukoort
soola-pipart
100 g tatart (1 kott, kui sellega keeta)

Puhasta ja haki seened, prae võiga ja maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale. Pane tatar keema. Haki kana ja porru, lõika pärlsibulad pooleks. Prae kana võis/õlis, maitsesta soola-pipraga, lisa porru. Väga kaua ei pea kana ja porrut praadima, sest need küpsevad veel hiljem kastmes edasi. Samal ajal valmista puljong, sega see sinepi ja vahukoorega. Innustaksin kõiki sinepit ikka lisama, ka siis, kui ei ole eriline sinepifänn (nagu mina). Seda ei ole palju tunda ja lisab väga hea maitse. Kalla puljong kanale, hauta tasasel tulel 10 minutit. Lisa kukeseened ja pärlsibulad, kuumuta veel 5 minutit. Esimesel päeval serveerisin tatra ja kastme eraldi, teisel päeval segasin pannil kokku ja niimodi tuli isegi parem.
12 muffini jaoks läheb vaja:
100 g võid
2 muna
50 g suhkrut
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g Philadelphia toorjuustu
100 g halvaad
1 keskmine õun
kaneeli

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Haki õun väikesteks kuubikuteks, sega riivitud halvaa ja kaneeliga. Klopi munad suhkruga lahti. Teises kauses sega jahu küpsetuspulbriga. Lisa see jao kaupa vaheldumisi sulavõiga munadele. Viimasena sega sisse toorjuust ja õunakuubikud. Jaota taigen muffinivormidesse, küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Võtsin küpsetised Intsikurmu festivalile kaasa, sõbrad sõid ja kiitsid!

2 comments:

Astrd said...

Nii isuäratavad ja inspireerivad, proovin kindlasti varsti ise ka teha. Mõlema retsepti puhul tekkis mõte, et kuidas see endale küll pähe pole tulnud, et nt koorese pasta juurde võiks ju ka sinepit lisada...ja halvaa muffinis on ju nii lihtne, et lausa geniaalne:)

Eliise said...

No täpselt, olin isegi üllatunud, et nii lihtsad vahendid saavad nii palju maitsele juurde anda :)