May 16, 2015

Kodujuustukotletid kartulipudruga

Minu blogis ei ole soolase toidu retsepte just väga tihti, sest mu kõige tüüpilisem lõuna- või õhtusöök on erinevad külmutatud juurviljad + tatar/riis/kuskuss + kui on, siis mingil kujul liha sinna kõrvale. Midagi enamat teen siis, kui on rohkem aega ja energiat köögis toimetada, nagu näiteks nüüd neljapäeval oli. Tulin koju juba kolmapäeva õhtul ja praegu naudin nelja vaba päeva Tallinnas - tõeline luksus! Retsepti leidsin SIIT ja tulid nii head, et jagan teiegagi.

Sellisest kogusest tuli minul 9 kotleti:
400 g hakkliha
200 g kodujuustu
1 muna
3 küüslauguküünt
1 sibul
sool ja pipar
tilli

Haki küüslauk ja sibul peeneks, sega hakkliha, kodujuustu, tilli ja munaga kokku, maitsesta soola ja pipraga. Esimest korda elus oli mul meeles kohe alguses õhukesed kummikindad kätte tõmmata, muidu jääb alati sõrmedele sibulalõhn juurde. Massi on nendega kah hea segada. Seejärel panin segu külmkappi ootama, see pidavat maitsele palju juurde andma. Samal ajal koorisin kartulid, panin keema. Kartulipudru jaoks mingeid imenippe ei kasutanud, vaid piim ja või. Kotletid vormisin pallideks ja lükkasin 200 kraadiga u 20-25 minuteks ahju. Väga maitsev tuli! Teine kord teen kohe rohkem :)

No comments: