October 27, 2014

Pasta kõrvitsa ja peekoniga

 Üks toitev ja mõnus sügisene õhtusöök! Kerge meisterdada ka nendele, kes muidu eelistavad küpsetada (ehk siis mina). Algne retsept pärit SIIT, kuid tegin mõned kohandused. Kogustes ei ole kindel, kuid see on rohkem tunnetamise küsimus.

Vaja läheb: täistera penned, veerand keskmisest kõrvitsast, toorjuustu (kasutasin Philadelphiat), sorts õunasiidrit (tegelikult peaks olema valge vein, mida mul polnud, kuid siider näis sobivat), peekon, või, oliiviõli, sibul, sool-pipar ja ürte (minul oli kodus Provance'i segu, näiteks), parmesan.

Puhasta kõrvits ning lõika väikesteks kuubikuteks, sega soola ja oliiviõliga ning pane ahju 200 kraadi juurde röstima. Samal ajal haki sibul peeneks ning prae see koos peekoni ja ürtidega natukeses võis. Ka pasta keetmise peale peaks ühel hetkel mõtlema hakkama. Kui kõrvits kord ahjus pehme on, tambi see kausis pudruks ning sega kokku siidri ja toorjuustuga. Kui kasutad siidrit, siis veendu, et päris magustoiduks kätte ei lähe, seda ei pea palju panema. Tekstuur peaks tulema siidjas, minul ei olnud, kuid see võis olla vähese tampimise küsimus. Lisa segu peekoni ja sibula juurde pannile ning maitsesta soola-pipraga. Kui kaste on liiga paks, ja seda ta arvatavasti on, siis lisa sellele pasta keeduvett (nipp, mida mina ei teadnud, kuid usaldan, kuna pärineb itaallaselt). Lisa kaste pennedele, serveerides lisa parmesani. Head isu!

2 comments:

Kadi Kevvai said...

Ohoo, toidukoletis mu kõhus hakkas möllama! :) Tundub väga-väga mõnus toit!!

Eliise said...

On jaa mõnus! Ainus tüütus on kõrvitsa puhastamine..