October 24, 2014

Kõrvitsasai

Kui Nicola siin oli, ostis ta suure kõrvitsa. Küll sai sellest tehtud sealiha-kõrvitsa-kartuli lõunasöök valmistatuna mikrolaineahjus (kõik küpses läbi, müstika?!) ja maailmaparim kõrvitsa-peekoni pasta, mille retsepti ma kindlasti järgi uurin ning samuti siia panen, ning ikka jäi kõrvitsat üle. Inspiratsiooni sain SIIT ning asusin asja kallale. Suhkrut panin vähem, jahu oli mul kah otsakorral, niisiis tuli tainas arvatavasti vedelam kui peaks. Kõrvitsapüreed 2,5 dl mõõta ei osanud, läks umbes. Selle jaoks lükkasin väikesed kõrvitsakuubikud ahju, kuniks need olid küpsenud ja röstinud. Tampisin vähese piimaga pudruks ja selline ta tuli. Arvatavasti saigi sai eriti maitsev just ahjus röstitud kõrvitsa tõttu, mitte mingil muul viisil küpsenud kõrvits. Ahjaa, lisasin taignale natukene riivitud sidrunit, see sobis meie arust sinna jube hästi. Läheb kindlasti kordamisele!

No comments: