June 6, 2014

Rabarberi-toscakook

Sain ühest blogist mõtte teha rabarberi-toscakooki. Originaalretsept pärit Toidutarest.

Põhi:
2 muna
100 g suhkrut
50 g sulatatud võid
50 ml piima
120 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
75 g võid
60 g suhkrut
2 spl nisujahu
1 spl piima
mandlilaaste
2-3 rabarberivart (+2 spl suhkrut ja 1 tl kaneeli)

Esmalt puhasta ja tükelda rabarber, sega suhkru ja kaneeliga ning jäta maitsestuma. Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, lisa jahtunud sulatatud või, piim. Vähehaaval lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala vormi ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Laota peale rabarber ja küpseta veel 10 minutit. Samal ajal valmista kate. Sulata või ja sega hulka ülejäänud katteained, kuumuta ja sega kuni segu on ühtlane. Laota segu koogile ja lisa mandlilaastud (või sega mandlilaastud juba enne segu sisse). Küpseta veel 10-15 minutit, kuni kate on pruunikas.

Pildil oleval koogil on lisatud kate ja siis mandlid. Nüüd hakkasin mõtlema, et tegelikult oleksin pidanud arvatavasti mandlid segama selle katteseguga ja siis oleks kook rohkem tosca välja näinud :D Järgmine kord..

1 comment:

lighthousediary said...

Tead, kui sa seda veel kunagi teed, proovi lisaks rabarberile maasikaid ka panna. Ma proovisin ja veel maitsvam oli niimoodi.