January 29, 2012

Maapähklivõiküpsised

 Poekookides olen juba ammu pettunud ja neid enam ei osta, teen neid niigi meeleldi ise. Nüüd avastasin, et ka küpsiseid pole tegelikult sugugi raske ise teha, vähemalt see retsept tundub küll päris lollikindel ja tulemuseks on huvitava maitsega ampsud, mida on mõnus külla kaasa võtta :) Retsepti sain SIIT.

180 g jahu
100 g toasooja võid
100 g fariinsuhkrut
1 muna
125 g maapähklivõid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
100 g piimašokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, klopi taignaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja maapähklivõi. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja sõtku ühtlaseks seguks. Jaga tagein kaheks, vormi mõlemast vorst ja pane tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vormi taignast küpsised ja küpseta 12-14 minutit. Küpsised tahenevad täielikult jahtudes.

Ja pilt mulle toodud ökotoodetest - mustsõstra-mustika glögi ja porgandikrõps. Ja porgandikrõps maitsebki täpselt nii, nagu kuivatatud porgandit ette võib kujutada :) Kord pakuti mulle ühes toredas ja väga armsa teenindusega poekeses küüslaugušokolaadi. Maitses samuti täpselt nii, nagu kõlab: nagu oleks lihtsalt heast peast köögis korraga šokolaadi ja küüslaugu suhu pannud.

No comments: