December 19, 2010

Täidetud piparkoogid


Kasutasin täidiseks blenderis purustatud pähklite ja nussa segu, kuid eelmine aasta näitas, et nussa-banaani kooslus on ka normaalne, või lihtsalt nussa. Katsetada võib ka erinevate šokolaadidega näiteks (üks tükk peaks täpselt ära mahtuma) või kuivatatud puuviljadega. Kuulu järgi peaks maapähklivõi ja sinihallitusjuust ka head täidised olema, kuid ise pole veel järgi proovinud. Küpsetasin 180 kraadi juures 15 minutit. Üks nipp veel - eelmisel aastal, kui samu piparkooke tegin, siis ahjust välja võttes vajus see nn. "ülemine" piparkook hästi koledalt lössi ja tulemuseks olid sellised väikesed lehmakooke meenutavad pätsid, üldse mitte kenad, kellelegi külakostiks viia ei tahtnud eriti :D Sellel aasta torkasin enne küpsetamist ühe augu iga koogi sisse ja nüüd enam lössi ei vajunud. Võibolla on see common knowledge, aga suhteliselt algaja kokkajana kipun mina selliseid asju mitte teadma/mäletama.

Head katsetamist!

Infoks äkki veel nii palju, et 800 grammi tainast = 2 plaaditäit piparkooke (vähemalt minu puhul). Ma ei saa poes kunagi aru kui palju midagi osta kui retsepti ees pole ja erilise entusiastina ostsin veel ühe 500 grammise paki ("Ma tahan ikka korralikult teha") aga selle teen mõni teine päev ära, 800 grammisest oleks täiesti piisanud tegelikult.

No comments: