July 4, 2010

Banaani-šokolaadi magustoit jäätisega


Minu retseptiraamatus on selle magustoidu nimi hoopis pirni-šokolaadicrumble aga olles kohandanud seda retsepti enda maitse järgi (asendades pirnikompoti banaaniga, hüljanud võõrapärase sõna crumble ja lisanud jäätise), on see nüüd selline:
3 banaani
50 g võid
50 g jahu (u 2 kuhjaga spl)
50 g kaerahelbeid (u 2 spl)
25 g suhkrut (u 1,5 spl)
0,5 tl kaneeli
100 g šokolaadi (ükskõik kas piima või tumedat)
25 g mandlilaaste
Võita ahjuvorm ja lisa sinna viilutatud banaan. Tee võist ja jahust purutainas, lisa sinna kaerahelbed, suhkur, kaneel ja hakitud šokolaad. Kasutan selle etapi jaoks alati käsi, lusikaga segades läheb kaua aega ja ained ei segune nii hästi. Seejärel puru banaanidele, peale mandlilaastud ja soovi korral 1 spl suhkrut. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 - 20 minutit ehk kuni kate on pruun. Ma olen selleks kasutanud paaril viimasel minutil ahjul sellist funktsiooni nagu kuumaõhugrill. Serveerida jäätisega.

Valmib kiiresti ja maitseb hästi.



No comments: